Navigatie Technologie

Het Vespa MIA systeem

06/11/2018

Altijd verbonden met Vespa-MIA

Met het VESPA MIA-verbindingssysteem kunt u uw smartphone verbinden met de Vespa GTS elektronische boordcomputer. De verbinding gebeurt via Bluetooth. Zo kan je genieten van exclusieve functies voor een nog aangenamere en leukere rijervaring.

iOS en Android

VESPA MIA en de nieuwe Vespa-app zijn speciaal ontworpen om iOS- of Android-mobiele apparaten te verbinden met de nieuwste Vespa-modellen uitgerust met een TFT-display. Vespa Elettrica, Vespa Primavera S en Vespa Sprint S. Ook het het gloednieuwe model in de Vespa GTS-reeks, de SuperTech-versie beschikt over deze mogelijkheid. Bij deze laatste behoort het systeem zelfs tot de standaard uitrusting.

Telefoon en muziek

Zodra de smartphone is verbonden met je Vespa  – gekoppeld aan het voertuig via de speciale Vespa-app, die kan worden gedownload vanuit de App Store of Google Play – toont het TFT-scherm duidelijk alle meldingen met betrekking tot inkomende oproepen en berichten in het centrum van het scherm. 

Het systeem maakt ook call management mogelijk. Via de praktische joystick op het rechter besturingsblok en het gebruik van vocale commando’s kan je bellen of naar muziek luisteren. Om optimaal van al deze functies te kunnen genieten, biedt Vespa een speciale Jet-helm als accessoire aan. De helm bevat ingebouwde oortelefoon en Bluetooth-intercom.

Navigatie en stats

Het display dient ook als een navigatiesysteem. Het begeleidt je aan de hand van aanwijzingen en pictogrammen. De route stel je vooraf in via de Vespa-app.

Naast infotainment- en navigatiefuncties, die gebruik maken van het instrumentenpaneel met TFT-display, is de app ook een uitzonderlijke informatiebron als het gaat om voertuigstatus, rijparameters en reisstatistieken, die op de smartphone te bekijken zijn.

VESPA MIA-technologie dient om het Vespa-gebruik zowel in de stad als op platteland te optimaliseren en de reiservaring te verbeteren.

Share this post

Only registered users can comment.

Geef een reactie