Beurzen

EICMA – (Motor)Cycle International Exhibition – Milaan

02/11/2018

Sinds 1914 is EICMA dé motorbeurs waar alle fabrikanten, operatoren en liefhebbers bijeenkomen om nieuwe modellen en technologieën te lanceren (en te bewonderen). In de loop der jaren is deze vakbeurs uitgegroeid tot een massa-event, waarbij EICMA nu vier van de zes expositiedagen open is voor het grote publiek.

De beurs vond vorig jaar, zoals gewoonlijk, plaats in het Rho-Fiera beurscomplex van 7 tot en met 12 november 2017. De cijfers van deze editie tonen dat EICMA nog steeds een indrukwekkend appeal heeft bij de Internationale motorgemeenschap: de toeloop van het publiek en het aantal exposanten stegen met 24% en 20% respectievelijk in vergelijking met 2015. Meer dan 1.700 exposanten uit 42 landen waren aanwezig. Het persbureau van EICMA liet weten dat deze editie “de beste in decennia” was. Dit jaar werden 150 wereldpremières aangekondigd op de beurs, om nog eens te bevestigen dat motorfabrikanten EICMA blijven waarderen.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=38&v=40U7tpglg8M

EICMA was oorspronkelijk ook de fietsexpositie bij uitstek, maar dit is niet meer het geval. Beurzen zoals ComoBike Show te Verona en ExpoBici te Padova zijn zeker meer geschikt voor de puristen. Wat e-bikes betreft, is EICMA echter zeer interessant. In paviljoen 22 kon het publiek de speciale “e-bike ruimte” bezoeken waar ook alle nieuwe modellen en innovaties te zien en te testen waren. In de externe ruimte “Motolive”, tussen de paviljoenen, werd een baan geïnstalleerd om de fietsen te proberen en de toegevoegde waarde van de elektrische motor te evalueren. Deze sector kent in Italië een explosieve groei: +120% in vergelijking met 2015.

Naast e-bikes kregen ook innoverende bedrijven en start-ups een speciale ruimte op de beurs. Hetzelfde geldt voor firma’s die producten ontwikkelen voor de veiligheid van motorrijders. Deze werden in een speciale “Safety Area” in paviljoen 18 gegroepeerd.

Kortom, EICMA blijft een onmisbaar evenement voor de bedrijven die motors en motoronderdelen, -accessoires en -kleding produceren. Het internationale profiel van de beurs wordt door de operatoren nog altijd herkend, en zowel traditie als innovatie worden gewaardeerd.

De editie 2018 van EICMA zal van 6 tot en met 11 november 2018 in Milaan plaatsvinden.

Externe Link: Officiële Website EICMA

Share this post